Zcrpqw2ltyg8fytf8ode

Overwin je angst in 10 weken

Meer lef krijgen? Roanne van Voorst begeleid je met bewezen effectieve methodes.

Eindelijk die ene angst overwinnen? Weer beginnen met autorijden? Over je hoogtevrees heenkomen? Die baan opzeggen, waarvan je al zo lang weet, dat je er niet gelukkig van wordt? Je sociale angst overwinnen?

Dat kan. In tien weken. Onder (digitale) begeleiding van Roanne van Voorst

 • Concrete tools om je angst te leren begrijpen en te beheersen.
 • Je krijgt zodanig inzicht in je angsten en onzekerheden, dat jíj de angst kunt controleren – in plaats van de angst jou.
 • Niet meer bang voor het bang-zijn: je durft te doen waar je van droomt.
 • Je overkomt je angst, je krijgt meer lef.

Bewezen-effectieve methodes om je angst te overwinnen in 10 weken

In 10 weken leer je angsten overwinnen op een manier die past bij wie jij bent en wat jij nodig hebt op dit punt in je leven. Ik laat je zien hoe bewezen-effectieve methodes kunnen werken voor jouw persoonlijke angsten en onzekerheden, en vertel je exact wat, waarom en hoe iets werkt – en waarom veel van de angstmanagement technieken die je online of in zelfhulpboeken vindt, complete onzin zijn.

Ik bied je geen magische truc om angstloos te worden, want die bestaat niet (en als iemand beweert dat het wel zo is, zou ik diegene met een grote boog ontwijken). Maar als jij jezelf herkent in mij: merken dat je iets wilt maar het niet durft (en daarvan eigenlijk best baalt!), vastzitten en vrezen dat je zo niet alles uit het leven haalt dat er voor je in zit, maar bang zijn om je angsten nu eens echt aan te gaan omdat dat zo…eng voelt, dan leer ik je heel graag alles dat ik heb geleerd. You’ve got this, and I’ve got your back.


Als je je inschrijft voor de Overwin je Angst in 10 weken cursus krijg je:

 • 10 videolessen door Roanne van Voorst
 • 25 geschreven lessen
 • 30 tekst-en audio opdrachten
 • dagelijks contact met medecursisten via de besloten, beschermde Facebook-pagina (optioneel)
 • Optioneel extra: 6 sessies van 30 minuten 1-1 Coaching via Skype met een Fearlessly Fearful coach

Je krijgt daarnaast:

 • Een video-masterclass claustrofobie & andere veelvoorkomende angsten
 • Wekelijkse bonussen, waaronder filmpjes met extra inzichten en motivatie, mijn favoriete meditatie-oefeningen die je op je telefoon op Mp3 speler kunt beluisteren, leestips en andere inspiratie adviezen.
 • Toegang tot de liefste, meest-bemoedigende, radicaal-eerlijke en onder-de-kont-schoppende steun van de online wereld: de Fearlessly Fearful community. Wij helpen je samen om je doelen te bereiken.
 • Toegang tot alle tips en materialen uit de cursus zolang de cursus blijft bestaan, zodat je altijd terug kunt keren naar de lessen wanneer je ze nodig hebt.
 • Alleen tips en inzichten die bewezen werken
 • Mijn methodes leg ik stap-voor-stap aan je uit, zodat je ze thuis zelf kunt inzetten dat je overweldigd raakt of het je veel tijd kost
 • Je kunt de video’s bekijken op je laptop of op je telefoon; je kunt de cursus dus volgen waar en wanneer jou uitkomt.

Aan het eind van de cursus heb je:

 • Diepgaande kennis over de werking van angst en stress in je lichaam, en begrip over hoe jij jezelf op cruciale momenten kunt kalmeren.
 • Inzicht in de diepere angsten en onzekerheden die jou momenteel remmen om het leven te leiden waar je naar verlangt.
 • Begrip van de manieren waarop bang-zijn jouw leven beïnvloedt op fysiek en mentaal niveau.
 • Diepe kennis van de werking van angst, en de keerzijde ervan: vrijheid.
 • Zelfvertrouwen opgedaan en je angstspieren getraind. Je voelt je letterlijk sterker in je schoenen staan.
 • Op een veilige manier geoefend met het overwinnen van je angsten.
 • Duidelijk voor ogen wat je na de cursus wilt bereiken op het gebied van angst en moed, en een concreet stappenplan klaar voor hoe dat je gaat lukken.

Deze cursus is perfect voor jou als je:

 • Mensen om je heen van alles ziet doen, dat jij ook wel zou willen durven – maar je weet niet hoe, en of je dat wel kunt. (Tipje van de sluier: straks wel!).
 • Een angst hebt, waar je minder last van wilt hebben of waar je helemaal vanaf wilt, bijvoorbeeld rijangst, podiumvrees, spreekangst of hoogtevrees.
 • Al tijden een verlangen hebt, dat je niet durft waar te maken. Dat kan van alles zijn: spreken in het openbaar, een lange reis in je eentje maken, alsnog van die hoge duikplank springen, een roman schrijven of je baas vertellen dat je opslag wilt.
 • Droomt van een radicale levensverandering (bijvoorbeeld een nieuwe baan, of een nieuwe liefde, of een veel rijker sociaal leven), maar niet weet waar te beginnen.
 • Baalt van je eeuwige twijfels en onzekerheid.
 • Je geremd voelt in de manier waarop je spreekt of leeft, en dapperder wilt leren worden.
 • Je sociale angsten wilt overwinnen, en weer vol zelfvertrouwen naar die ene verjaardag durft. En er zelfs van geniet!
 • Niet houdt van vage of onrealistische beloften, maar wilt weten wat er echt werkt.

Start: de basis-variant van deze cursus is altijd open.

Expert: Roanne van Voorst

Registratie: doorlopend
Taal: Nederlands (Engels op aanvraag beschikbaar)
Duur: 10 weken

Extra: Toegang tot de volledige cursus. Inclusief 6 keer 30 minuten een 1-1 skype coaching met Willemijn Welten (Fearlessly Fearful coach)

Start vandaag nog!Jouw coach


Roanne van Voorst
Roanne van Voorst

Roanne is gepromoveerd, expert op het gebied van dapper zijn en misschien ken je haar wel van TedXtalk of de podcast die ze heeft voor Happinez magazine over moedige mensen. Ze deed meer dan tien jaar onderzoek naar presteren onder druk, en leven met gevaar. Ze ontwikkelde verschillende trainings-en mentortrajecten waarin ze mensen leert hoe ze kunnen leven zonder angst en moediger kunnen worden, en hoe ze kunnen werken zonder stress of een burnout. Roanne staat bekend om haar no-nonsense aanpak: haar methodes zijn concreet en bewezen-effectief.


Course CurriculumVeelgestelde vragen


Is deze cursus een vorm van therapie?
Nee. Overwin je Angst in 10 weken werkt oplossingsgericht, niet probleemgericht, zoals in de traditionele angsttherapie het geval is. Soms is het nodig en heel leerzaam om te kijken naar waar een angst door werd gevormd. Maar vaak heb je daar nu niet zoveel aan. Nu wil je vooral verder zonder die angst, of in elk geval met minder last van die angst. In deze cursus kijken we dus kort terug op de whats en whys van je angst, maar daarna gaan we werken aan jouw toekomst. En die bestaat uit een vrij leven, niet uit je angstige verleden.
Wat is de professionele achtergrond van Roanne
Roanne promoveerde in de antropologie en onderzoekt sinds 2008 hoe het is om te ‘wonen en werken op gevaarlijke plekken.’ Momenteel is ze als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan het International Institute for Social Studies. Ze volgde opleidingen in coaching en mentoring aan de TOP-opleiding van de Erasmus Universiteit en via de Humanitarian Leadership Academy.
Is deze cursus wel geschikt voor mijn vage/rare angst?
Waarschijnlijk wel, en hoogstwaarschijnlijk is jouw angst niet zo freaky of vreemd of vaag als je zelf denkt, maar komt hij veel vaker voor dan je weet. Maar wij weten dat wel, en ook hoe je ermee kunt gaan dealen . Voor jouw angsten – en nog veel meer – bestaan praktische tools om ze te leren beheersen en dempen, zodat jij een kalmer, meer gefocust, vrijer leven kunt leiden.
Ja maar, ik heb helemaal geen geld voor deze cursus!
Een cursus is inderdaad een investering. En ik snap helemaal dat je dat eng vindt. Maar als je het vergelijkt met de huidige kosten die je besteedt aan je angst, is het geen grote. Coachingsessies, ontspanningsmassages, yogalessen, zelfhulpboeken en vooral dat constante knagende gevoel dat je meer wilt, maar niet durft, kosten veel meer. Stel je voor dat je, als je jezelf deze cursus cadeau hebt gedaan, straks het leven durft te leiden dat je wilt leiden, met alle spannende dingen daarin waar je nu zo vaak naar verlangt, met meer zelfvertrouwen en plezier, en minder stress? Dat is de investering waard!
Wat als ik een zeer ernstige angststoornis heb?
De cursus is niet geschikt voor mensen met zeer ernstige angststoornissen. Ben je bijvoorbeeld suicidaal, merk je dat jouw angst je ernstig beperkt in je dagelijks leven, ga er dan serieus mee aan de slag met een professionele hulpverlener. Gun jezelf dat. Maak vandaag nog een afspraak met je huisarts, en laat je doorverwijzen naar de basis GGZ. Daar wordt je leven mooier, en vooral vrijer van.

Start vandaag nog!